Collecte

Het Kruispunt doet mee aan de jaarlijkse actie van het Prins Bernhard Cultuurfonds

Van 28 mei tot en met 5 juni doet Het Kruispunt mee aan de jaarlijkse actie van het Prins Bernhard Cultuurfonds. In totaal collecteren 1182 organisatie in het hele land om geld op te halen voor lokale cultuur en natuur. De collecte is dit jaar voor de tweede keer mobiel, via appjes, mailtjes en social media. De opbrengst van de actie is voor de organisaties die actievoeren. Het Kruispunt vraagt donaties voor het project BAR-TALK.

 

Het Kruispunt is het culturele hart van Barendrecht; van iedereen, voor iedereen! Ontmoeting en levendigheid staat centraal. Hét is het middelpunt van voorstellingen, films, radio, lezingen, debatten, eten en drinken.

 

In Het Kruispunt vind je de Bibliotheek AanZet, Exxact Barendrecht, Spruit eten & drinken, Digitaal Dagblad en Theater het Kruispunt. Samen zorgen zij ervoor dat er altijd iets te doen is in Het Kruispunt.

 

BAR-TALK is een terugkerende talkshow voor én door bewoners uit Barendrecht, Albrandswaard en Ridderkerk (BAR-gemeenten). Het Kruispunt organiseert BAR-TALK samen met de vestigingen Ridderkerk, Albrandswaard en Carnisselande van de Bibliotheek AanZet en Groener Gras Producties.

 

Met BAR-TALK wil Het Kruispunt de bewoners van drie gemeenten informeren en amuseren. Hiermee vergroten wij het gevoel van saamhorigheid en betrokkenheid. Bijdragen aan een fijne leefomgeving, maar tegelijkertijd jong talent een podium bieden is het doel.

 

Vast onderdeel van BAR-TALK zijn lokale helden. Beroemde gasten uit de regio, zangers en zangeressen die het gemaakt hebben of juist net doorgebroken, of gasten die een bijzonder verhaal te vertellen hebben. Het Kruispunt vindt het belangrijk dat alle gasten eerlijk betaald worden. Om dit mogelijk te maken zijn donaties welkom.

 

Vind je het ook belangrijk dat lokaal talent een podium krijgt? Dat er een plek is waar je in een ongedwongen sfeer de verbinding met je eigen leefomgeving op kan zoeken? Doneer dan een bedrag naar eigen keuze via QR-code / of klik op de QR-link.

 

Het Prins Bernhard Cultuurfonds organiseert al sinds 1946 de Anjeractie. Het is de oudste collecte van Nederland. Ieder jaar collecteren honderden organisaties voor hun vereniging én voor het Cultuurfonds. Vorig jaar is de actie voor het eerst mobiel georganiseerd: geen bussen en collectanten meer langs de deur. Het Cultuurfonds gaat op diezelfde voet verder. Het is veiliger voor de collectant én makkelijker voor de organisatie. Er is nog steeds grote noodzaak om lokale cultuurorganisaties te steunen. Vandaar dat het Cultuurfonds de hele netto weer teruggeeft aan de organisaties die collecteren.