First Time Voters Livestream Barendrecht

VOOR HET EERST STEMMEN?

KIJK NAAR DE FIRST TIME VOTERS LIVESTREAM! 

Mag jij in maart voor het eerst stemmen voor de Tweede Kamerverkiezingen, maar heb je nog geen idee op wie? Of heb je er nog niet over nagedacht? Kijk dan naar de First Time Voters Livestream! Op woensdag 3 maart, vanaf 20.00 uur gaan politici uit Barendrecht met elkaar in debat. Jij mag je vragen stellen en mening laten horen in de chat.

 

TikTok fenomeen Tante Toof en acteur Erik van Welzen leiden het debat vanuit BLOK0180 met Barendrechtse politici. De politieke partijen komen in duo’s met een jonge vertegenwoordiger voorbij aan de hand van een ludiek programma. Onder andere CDA, VVD, Groenlinks, PvdA, Partij voor de Dieren en Echt voor Barendrecht nemen deel. Zij krijgen dilemma’s op het scherpst van de snede voorgelegd. Onder andere onderwerpen als werkgelegenheid, onderwijs, zorg en wonen komen aan bod. Zo leer je de partijen goed kennen.
Ook gaan de presentatoren met hen in gesprek over zaken als: Waarom in de politiek? Waarom is stemmen belangrijk? Wat is de toekomstdroom voor Nederland én voor jongeren?

 

Na elk blokje kunnen de kijkers thuis reageren en vragen stellen via chat. DJ Florezoon zorgt tussendoor voor vette tunes. Uiteraard krijg je tussendoor uitleg over hoe je moet stemmen en hoe je je keuze kan bepalen.

 

Praktische informatie


Informatie voor jongeren
Op de flyer is in heldere taal informatie te vinden over hoe je moet stemmen. Deze flyer wordt verspreidt onder de examenklassen van middelbare scholen. Wil je ook exemplaren ontvangen voor bijvoorbeeld jouw sportclub, klas of vereniging? Mail naar info@hetkruispunt.nl. Ook is er een speciale nieuwsbrief verstuurd naar de docenten van de Barendrechtse scholen. Op de website van de Bibliotheek AanZet is een speciale themapagina met tips en bronnen om je voor te bereiden op het maken van een keuze bij de verkiezingen.

 

Gratis online Gastles Verkiezingen in de klas
Weet je nog niet wat je wilt gaan stemmen? Vraag dan jouw docent maatschappijleraar of Nederlands om de gratis speciale online gastles te boeken. Er is een les speciaal voor het voortgezet onderwijs en een les speciaal voor het MBO georganiseerd in samenwerking met Pro Demos. Boek deze les via deze link.