Het Kruispunt Kinderfestival

Kom op dinsdag 25 oktober (in de Herfstvakantie) naar dit superleuke Kinderfestival. De hele dag films, activiteiten, workshops en lekker eten. Bekijk hieronder het hele aanbod. Voor sommige activiteiten zit er een max aan het aantal deelnemers, dus geef je snel op! Extra leuk: met de meeste activiteiten kun je gratis mee doen!

 

Cinekid Films
Verwonder, vermaak en verbind met het Cinekid Filmfestival! We vertonen de hele dag films voor diverse leeftijden. Én voor slechts een klein prijsje. Doe na afloop mee met de gratis workshop!
10.00-10.50 uur: Met je hoofd in de wolken (4+)
11.30-12.50 uur: Mini-Zlatan & Uncle Darling (6+)
13.30-14.55 uur: Mijn Robotbroer (8+)
15.30-17.05 uur: Nachtwoud (10+)
Reserveer hier je tickets

 

Workshops Cinekid Films
Na de Cinekidfilms organiseren we een leuke (knutsel)workshop. Geef je nu op, want er zijn maar een beperkt aantal plaatsen beschikbaar! Deelname is kosteloos.

 • 11.00-11.45 uur: Workshop thaumatroop Luce en de Rots (4+)
  In het thema van de Cinekidfilm Met je hoofd in de wolken
  Thaumatroop Luce en de rots is een van de korte films in deze voorstelling. Thaumatroop betekent letterlijk wonder draaiing in het Grieks en dit moeilijke woord was de voorloper van film. Mensen ontdekten dat als je heel snel twee beelden achter laat zien, je hoofd denkt dat het één geheel is. Klinkt ingewikkeld? Ga dan eens aan de slag met deze workshop en je snap het zo.
 • 13.00-13.45 uur: Workshop Draaiverhaal
  In het thema van de Cinekidfilm Mini-Zlatan & Uncle Darling
  Draai, draai, draai… dit verhaal kun je eeuwig rond blijven draaien! Met Draaiverhaal maak je een hele korte animatie, waarvan het einde naadloos aansluit op het begin. Hierdoor maak je een soort computerfilmpje, maar dan van papier!
 • 15.15-16.15 uur: Workshop Hologram Piramide (8+)
  In het thema van de Cinekidfilm Mijn Robotbroer
  Met de eeuwenoude Pepper’s Ghost techniek kun je op hele simpele wijze een hologram maken. Door het spiegelen op glas of doorzichtig plastic, lijken geprojecteerd personages echt in de ruimte te staan. Deze techniek wordt nu nog steeds gebruikt in pretparken, musea en op concerten. Met je zelfgemaakte Hologram Piramide kun je straks allerlei 3D beelden boven je telefoon zien zweven!Reserveer hier je tickets.

 

Theaterworkshops
Wil jij jouw theatertalent ontwikkelen? Heb je een idee voor een bijzonder personage, een goed verhaal of gewoon heel veel fantasie? Doe dan mee aan deze theaterworkshop! Samen met een Hofpleindocent ga je lekker aan de slag met theatermaken. Spelen, dansen en zingen, het komt allemaal voorbij. Voor 4-5 jaar, 6-8 jaar en 9-12 jaar. Gratis toegankelijk.
12.15-13.00 uur: 4-5 jaar
13.15-14.00 uur: 6-8 jaar (VOL! Plaatsje op de wachtrij? Mail naar info@hetkruispunt.nl).
14.15-15.00 uur: 9-12 jaar
Meld je aan via info@hetkruispunt.nl. Vol=vol!

 

Workshop Green Screen (8-12 jaar)
Een green screen wordt in de film- en fotografie wereld vaak gebruikt. Hiermee lijkt het of de acteurs of modellen heel ergens anders zijn dan in de studio. In deze korte workshop leer je hoe dit werkt, welke apps er voor zijn en hoe je thuis ook met green screen kunt werken. Natuurlijk ga je het zelf ook uitproberen met het green screen in de bibliotheek!
Er is een workshop om 14.00 uur en om 14.30 uur .
Gratis, maar meld je hier wel even aan. Vol=vol!

 

Pannenkoeken versieren
Kom bij Spruit eten & drinken je eigen pannenkoek versieren met allemaal lekkers en natuurlijk óók opeten. Ga jij voor stroop en hagels of is jouw favoriet marshmallows en aardbeien? Ervoor en erna kun je allemaal leuke workshops en activiteiten bezoeken in Het Kruispunt. Je bent welkom van 12.00 uur tot 15.00 uur in het restaurant. Gratis toegankelijk! Reserveren is niet nodig.

 

Open studio
Heb jij altijd al een keer een kijkje willen nemen in een echte radiostudio? Neem dan een kijkje bij Exxact Barendrecht. Tussen 11.00 uur tot 14.00 uur krijg je een rondleiding van een presentator. Gratis toegankelijk. Aanmelden is niet nodig.

 

Theaterpoppetjes knutselen 
Hoe zie jij eruit als je een artiest zou zijn? Een muzikant, een toneelspeler of misschien wel een danser? Samen met ons ga je aan de slag om jou als theaterpoppetje te maken! Voor 4 tot 12 jaar. Gratis toegankelijk van 10.00 uur tot 16.00 uur. Aanmelden is niet nodig.