Stadsdichter

Word jij de nieuwe stadsdichter van Barendrecht?
Barendrechters opgelet! Heb jij zicht op- en feeling met Barendrecht, de lokale politiek en met sociale, culturele en maatschappelijke vraagstukken? En wil je een positieve bijdrage leveren aan het literaire landschap van Barendrecht? Stel je kandidaat als stadsdichter!

 

De taken van de Stadsdichter
Met een minimum van 7 gedichten per jaar op eigen initiatief
En in opdracht van de gemeente en culturele instanties net zo lief
Schrijf jij 2 jaar lang over je eigen stad
En ga jij met maatschappelijke vragen op pad
Maak je promotie voor cultureel en literair Barendrecht
Is een proactieve houding en de inzet iets waar je ook voor vecht

 

Kandidaatstelling
Kun jij dit veel beter en voel jij je geroepen literair Barendrecht op de kaart te zetten met jouw werk? Ben je officieel volwassen (18+)? Stuur dan 3 gedichten als bijlage naar tvanlisdonk@debibliotheekaanzet.nl met als onderwerp “Kandidaatstelling stadsdichter”. Gedichten kunnen t/m 19 mei worden ingezonden. Het hoofdgedicht betreft het 25jarig bestaan van Het Kruispunt. De overige twee gedichten zijn stadsgedichten met een eigen gekozen thema. In de email zelf vermeld je je gegevens zoals je naam, leeftijd en contactgegevens. Daarbij schrijf je een motivatiebrief over waarom jij de stadsdichter voor Barendrecht wilt worden.

 

Het verdere proces
Na de sluitingsdatum heeft de jury (die later bekend wordt gemaakt) twee weken de tijd om een selectie te maken van kandidaten die doorgaan naar de volgende ronde. Hierna hebben de geselecteerde kandidaten tijd om een nieuw gedicht met een eigen gekozen thema te maken, die samen met de hoofdinzending van de voorronde live wordt voorgedragen tijdens de viering van het 25jarige bestaan van het Kruispunt op 14 september 2019.
De performance van de voordracht en de kwaliteit van de gedichten zullen centraal staan bij het kiezen van de winnaar. Ook het publiek kan tijdens de voordracht stemmen.

De winnaar mag zich vanaf dan 2 jaar officieel Stadsdichter van Barendrecht noemen. De Stadsdichter gebruikt zijn of haar ambt om door gedichten actualiteiten bij de (Barendrechtse) samenleving bekend te maken.

 

Praktische informatie
Wat: Stadsdichter van Barendrecht
Wanneer: per direct
Waar: Het Kruispunt