Verkiezingsspecial over gemeenteraadsverkiezingen in Het Kruispunt

Klik hier om u aan te melden voor deze activiteit.

 

 

De gemeenteraadsverkiezingen zijn dit jaar op 21 maart 2018. Niet iedereen weet precies wat de gemeenteraad doet, welke onderwerpen er spelen en hoe je hiervoor kunt stemmen. Om Barendrechters beter voor te bereiden op deze verkiezingen, wordt er in Het Kruispunt op donderdagavond 1 maart een verkiezingsspecial gehouden. De verkiezingsspecial is gratis toegankelijk en start om 19.30 uur.

Deze special wordt georganiseerd in samenwerking met ProDemos, ProDemos legt uit wat de spelregels zijn van de democratie en de rechtsstaat en laat zien wat je zelf kunt doen om invloed uit te oefenen – in de gemeente, het waterschap, de provincie, het land en Europa. ProDemos is een onafhankelijk orgaan.

De bijeenkomst is bedoeld voor mensen die de politiek misschien niet op de voet volgen, maar er wel iets meer over zouden willen weten.

Tijdens de avond zijn wethouders Lennart van der Linden en Dirk Vermaat aanwezig om vragen uit het publiek te beantwoorden. Een begeleider van ProDemos presenteert de avond. Het belooft een interactieve, informele workshop te worden met onder meer een film, ‘over de streep’ en een politieke bingo.

De toegang is gratis. De avond wordt gehouden op het trappodium in Het Kruispunt, Middenbaan 111. Reserveren is wel gewenst. Dat kan via www.hetkruispunt.nl.

Het Kruispunt is dé ontmoetingsplek voor Barendrecht en omstreken. Je kunt er ontspannen, studeren, lezen, genieten, luisteren, kijken en nog veel meer. In Het Kruispunt vind je de Bibliotheek AanZet, Exxact Barendrecht, Spruit eten & drinken, Barendrechts Dagblad en Theater het Kruispunt. Samen zorgen zij ervoor dat er altijd iets te doen is in Het Kruispunt. Kijk op www.hetkruispunt.nl voor het volledige programma.