Barendrechtse Winterweken

De Bibliotheek AanZet, Het Kruispunt en ’t Plein werpen deze winter een nieuw licht op Barendrecht.

Tijdens de Barendrechtse Winterwandeling audiotour kan men tijdens de donkere winterdagen monumenten, beelden en andere kunstwerken bewonderen, mét achtergrondverhalen en poëzie. Ook kun je een lichtje of lampion voor het raam te plaatsen. Zo draagt iedereen bij aan feestelijkheid en gezelligheid in de feestmaand december. Maak een mooie lampion of lichtje (leuk voor kinderen én senioren!) tijdens één van de gratis workshops.

Barendrecht Winterwandeling audiotour
Maak tijdens de wintermaanden een mooie wandeling door Barendrecht en kom van alles te weten! Tijdens de wandeling zijn maar liefst vijftien monumenten, beelden en andere kunstwerken uit de regio te bewonderen die zijn voorzien interessante achtergrondverhalen en bijpassende poëzie. Bij elke locatie kan een QR-code worden gescand en zo in de geschiedenis worden gedoken. De plattegrond met de gehele route is gratis verkrijgbaar bij Het Kruispunt en ’t Plein of hier te downloaden (binnenkort beschikbaar). De tour is vanaf 15 december t/m eind maart beschikbaar. 

Zet een lichtje voor je raam
Iedere inwoner van Barendrecht kan in de periode van 15 t/m 31 december een lichtje of lampion voor het raam plaatsen. Zo zorgen alle inwoners dat er feestelijke lichtjes schijnen in heel Barendrecht!

 

Workshops
Zo is het mogelijk om thuis zelf een lampion te maken met een stappenplan die gratis op te halen is in Het Kruispunt, ‘t Plein en hier te downloaden (binnenkort beschikbaar). Senioren zijn van harte welkom in Het Kruispunt om op woensdag 15 december van 13.30 uur tot 15.30 uur een pot met magisch winterlicht te maken.
Kinderen (7- 11 jaar) kunnen in Het Kruispunt op woensdag 1 december van 15.00 uur tot 16.30 uur en in ’t Plein op woensdag 8 december van 15.00 uur tot 16.30 samen met Kirsten van de Tekenmeisjes aan de slag om een lampion te maken van oude petflessen.
Alle workshops zijn gratis toegankelijk, maar aanmelden is verplicht via deze pagina