Het Kruispunt Kinderfestival

Kom op woensdag 18 oktober (in de Herfstvakantie) naar dit superleuke Kinderfestival. De hele dag films, activiteiten, workshops en lekker eten. Bekijk hieronder het hele aanbod. Voor sommige activiteiten zit er een max aan het aantal deelnemers, dus geef je snel op! Extra leuk: de meeste activiteiten zijn gratis!

Cinekid Films
Verwonder, vermaak en verbind met het Cinekid Filmfestival! We vertonen de hele dag films voor diverse leeftijden. Kaarten kosten slechts €2,50. Doe na afloop mee met de gratis workshop!
10.00-10.50 uur: Saïd & Anna (4+)
11.30-12.50 uur: Klara’s gekke treinavontuur (6+)
13.30-14.55 uur: Dancing Queen (8+)
15.30-17.05 uur: Zeevonk (10)
Reserveer hier je tickets
€2,50
Theaterzaal

 

 

Workshops Cinekid Films
Bij de Cinekidfilms organiseren we een leuke (knutsel)workshop. Geef je nu op, want er zijn maar een beperkt aantal plaatsen beschikbaar!
Deelname is gratis.
Bibliotheek

 

11.00-11.45 uur: Fantasmagoria 
In het thema van de Cinekidfilm Saïd & Anna
De beginselen van animatie komen aan bod bij deze interactieve ‘kleurplaat’. Inkleuren, knippen, vouwen, plakken en voila: Je ziet Saïd en Anna tot leven komen!

 

13.00-13.45 uur: Workshop Supervisie
In het thema van de Cinekidfilm Klara’s gekke treinavontuur
Ben jij net zo’n goeie detective als Klara? Knutsel een speciaal vergrootglas en ontdek de geheimen aan boord van de trein!

 

14.45-15.15 uur: Workshop Vensterfilm
In het thema van de Cinekidfilm Zeevonk
Door middel van de scanimation-techniek tover je een ogenschijnlijke warboel van zwarte lijnen om tot de coole dansmoves uit Zeevonk!

 

15.15-15.45 uur: Workshop Vensterfilm
In het thema van de Cinekidfilm Dancing Queen
Door middel van de scanimation-techniek tover je een ogenschijnlijke warboel van zwarte lijnen om tot de coole dansmoves uit Dancing Queen! 

Reserveer hier je tickets. Bij het kopen van je filmticket kan je meteen een plekje tijdens de workshop reserveren.

 

Workshop Green Screen | 8-12 jaar (Doorlopend)
Een green screen wordt in de film- en fotografie wereld vaak gebruikt. Hiermee lijkt het of de acteurs of modellen heel ergens anders zijn dan in de studio. In deze korte workshop leer je hoe dit werkt, welke apps er voor zijn en hoe je thuis ook met green screen kunt werken. Natuurlijk ga je het zelf ook uitproberen met het green screen in de bibliotheek!
Diverse tijden.
Gratis
Bibliotheek green screen

 

Pannenkoeken feest
Lekkere trek van alle activiteiten en workshops? Kom bij Spruit eten & drinken je eigen pannenkoek versieren met allemaal lekkers en natuurlijk óók opeten. Ga jij voor stroop en hagels of is jouw favoriet marshmallows en aardbeien? Je bent welkom van 12.00 uur tot 15.00 uur.
Reserveren is niet nodig
12:00 – 15:00
€ 2,-
Spruit eten & drinken

 

Open studio
Heb jij altijd al een keer een kijkje willen nemen in een echte radiostudio? Stap dan binnen bij Exxact Barendrecht. Tussen 11.00 uur tot 14.00 uur krijg je een rondleiding van een presentator.
10:00 – 16:00
Gratis
Studio Radio Exxact

 

Tim Horsting Goochelshow
Een show spektakel vol magische verrassingen en effecten! Zijn shows zijn energiek, interactief en humoristisch. Tim maakt veel gebruik van speciale effecten en probeert zoveel mogelijk zijn toeschouwers te betrekken in zijn trucs. Dit doet hij door de magie onder de ogen, de neus en zelfs in de handen van de toeschouwer plaats te laten vinden. Tim speelt op de volgende tijdstippen:
12:00
13:00
14:00
15:00
Gratis toegang
Trappodium

 

Larikoek Schmink
Geen feestje is compleet zonder kleurrijk entertainment! Je wordt omgetoverd in een wandelend kunstwerkje door Larikoek Schmink.
12:00 – 16:00 uur.
Gratis
Foyer beneden

 

Droomatelier
Maken, experimenten en kliederen met kleur als een echte kunstenaar!
In het droomatelier kun jij aan de slag met kleurrijke materialen en maak jij in een handomdraai een echt kunstwerk. Doe even je ogen dicht en dan weer open. Kun jij vertellen wat je hebt gemaakt?
11:00 – 16:00 uur.
+3
Vide